Hvor anvendes græsarmering?

Græsarmering er velegnet til stabilisering af indkørsler, parkeringsarealer, ridehaller, græsplæner og stier. Græsarmering gør det muligt at få grønne områder til at forblive grønne og kørefaste.

Når man vælger græsarmering, skal man være opmærksom på belastningsstyrken. Er det græsarmering til indkørsel eller parkeringspladser der skal bruges, eller andre områder med let trafik, er vores Stella plast græsarmering velegnet til formålet. Skal de bruges til tung trafik, er vores ECO blokke velegnede til formålet.

Miljøvenlig græsarmering

Græsarmering fra By Bang er fremstillet i ren genbrugsplast uden tungmetaller og andre forurenede tilsætningsstoffer.

Armeringen har også den egenskab, at det effektivt får regnvandet til at sive ned i jorden, uden at der dannes vejhuller og ujævnheder. Dermed undgås spordannelse og får området til at se pænt og naturligt ud.

Montering af græsarmering

Græsarmering i genbrugsplast er nemt at lægge. Det kan enten ligges direkte på græs, oven på jorden eller også kan der graves og ligges et godt bærelag som fundament til armeringen.

Ønskes der et grønt område, opnås langt de bedste resultater ved at benytte et rodvenligt bærelag (det såkaldte "gartnermakadam") som typisk består af 32-64 mm skræver, som iblandes med ca. 20-25% muld. Afretningslaget beskaffenhed afhænger også af, om man ønsker et grønt område eller man vælger at fylde cellerne med sted eller lignende.

De nævnte forslag til opbygninger af græsarmerings bærelag er kun eksempler. I hvert enkelt tilfælde må opbygningen vurderes ud fra underbundens beskaffenhed og hvilke belastninger belægningen udsættes for.

Bærelag

Bærelaget under stenfyldte blokke vil normalt være mekanisk stabilgrus, komprimeret grus eller skærve-blanding, knust beton eller asfalt.
  • Ved gangareal/persontrafik: 20-30 cm bærelag
  • Til personbiler: 20-30 cm bærelag
  • Til lastbiltrafik: 40-50 cm bærelag

  • bærelag til armering