Materialevalg til afgrænsning

BY BANG tilbyder kantafgrænsning eller bedafgrænsning i plast, stål og corten. Hvert materiale har sine fordele. Kantafgrænsning er for projekter, hvor der ønskes en kreativ frihed men samtidig skal kunne håndtere hårde belastninger. Derudover anvendes Kantafgrænsning ved afgrænsning af bløde emner som græs, muld, løse sten, bark, sand eller hårdere emner som asfalt, beton, isbelægning, gummi eller grus.

Jernkant til bed

Afgrænsning i stål er velegnet til afgrænsning i udsatte områder. Så som offentligt tilgængelige pladser. Modsat bedafgrænsning i træ, er stål mere robust og forrådner ikke i samme hastighed som træ.

Det mest populære valg til indhegning af bede, er en corten stål afgrænsning, da det giver en flot og naturlig rød/brunlig rustfarve, som falder i et med naturen. Ud over corten stål, laves det også i galvaniseret stål eller i ubehandlet stål.
Afgrænsningen fås i flere højder, dermed kan det benyttes til afgrænsning imellem grusstier og græsarealer, således at græsset ikke skal sprede sig til stien. Skal der plantes bede på skråninger, anvendes ofte en tyk og høj afgrænsning, som denne ved Langå.

Stålafgrænsning fås med eller uden jordspyd til forankring. Disse stål spyd er velegnede til fiksering af kanterne, så man får den rette radius.

Bedafgrænsning og græskant i plast

Afgrænsning i plast anvendes ofte på mindre befærdede område så som haver og naturområder, hvor der er behov for at adskille bed og træer fra græs og grus.

Plast kantsætning har en række fordele. Det er billigt, meget fleksibelt, let at håndtere og let at montere. Græskanter til haven benyttes til at adskille græs fra bede eller træer. Dermed sikrer man at græsset ikke spreder sig til områder hvor det ikke ønskes. En fleksibel græskant er at fortrække til havearbejde, hvor græskanten skal følge bedets baner. Hertil er vores LACO græskant samt Stella græskant velegnede produkter.

Græskanter er lette at montere. Ofte skal de bare graves ned til den ønskede dybde. Ellers fås de også med pløkker, hvorved man kan sætte kurverne som man ønsker. Kontakt os for nærmere info.

Plast kanter fås også som kraftige planker, som bl.a. kan anvendes som afgrænsning til legepladser/sandkasser og petanquebaner.