Viden om materiale og behandlinger

Mahogni

Informationer omkring vores materialer og bearbejdnings processer.

 

Kvalitetsstål fra danske leverandører

BY BANG anvender kvalitetsstål fra danske leverandører, som er efter standard
normen DS/ISO 1461/DIN 50976. Vores høje kvalitet sikrer en lang levetid – også i
udsatte udemiljø.

Galvaniserede og almindelige ståloverflader kræver et minimum af vedligeholdelse.
Afhængigt af det miljø produktet er udsat i, er det en god ide, at vaske overflader
for salt og andet snavs for en forlængelse af produktets levetid.

BY BANGs skruer (A2) og bolte er i rustfrit stål og findes i 5 forskellige farver; sort,
hvid, blank, antracit og lys grå.

STÅL SPECIFIKATIONER:

Stålplade:
koldtreduceret finplade DC O1 AM/EN 10130 (St. 12.03)
Tolerancer EN 10131.
Stålplade Corten A, S355 J2W eller tilsvarende w.nr. 1.8946
tolerance EN 10051

Koldtvalsede firkant stålrør:
EN 10305-05 / EN 10219 (DIN 2395) E235+CR1,
kvadratiske og rektangulære, elsvejste.

Stål

Galvanisering

BY BANG får galvaniseret stål emner hos DOT, som stræber efter, at kunne afhente, behandle og aflevere de fleste emner igen inden for 48 timer – til fordel for os og vores kunder.

Galvanisering, også kaldet varmforzinkning, er en af de bedste former for korrosionsbeskyttelse. Den giver en lang levetid med et minimum af vedligeholdelse, hvilket er en driftsøkonomisk løsning.

Først og fremmest bliver stålemnerne kontrolleret inden de sendes til afrensning for fedt, olie, urenheder m.m. inden disse nedsænkes i ca. 450 °C varmt zink. Den legering der opstår mellem jern og zink giver en solid og stærk beskyttelse.

Efter denne proces bliver alle emner kvalitetskontrolleret.


Galvanisering

Fornikling


Lang levetid er et nøgleord hos BY BANG  og derfor ligges der stor vægt på for- og efterbehandlinger af smedearbejdet.

Fornikling er en overfladebehandlingsproces, hvorved metal-emner påføres en udglattende og metallisk overfladebelægning. Styrken ved fornikling, findes ved det færdige produkts store slidstyre og korrosionsbeskyttelse.

Nikkel har en god nivelleringsevne, dvs. evne til at fjerne mindre ruheder fra emnernes overflade efter slibning eller forarbejdning. Fornikling gør emnets overflade glat og let blålig efter den afsluttende varmebehandling.

Som primer for yderligere overfladebehandlingersåsompulverlakering eller plascoat, er fornikling derfor en rigtig god løsning når der ønskes en beskyttende base.

Fordele ved fornikling:

  • Beskyttelse mod korrosion
  • Udglattende effekt
  • Meget stor slidstyrke
  • Ridse- og slagfaste overflader
  • Stor belægnings elasticitet
  • Modstandsdygtigt overfor kemisk og mekanisk påvirkning
  • Graffiti resistent
  • Vejrbestandig
  • Mulighed for struktur og metallisk pulver

Fornikling, Vandskæring

Hvad er pulverlakering

Ingen kan se hvad malingen skjuler – derfor er pulverlakering en tillidssag. BY BANG anvender Dansk Overflade Teknik til behandling og lakering, som besidder stor erfaring på området.

Pulverlakering er et efterspurgt alternativ til vådlakering og kan anvendes både på rene og varmforzinkede ståloverflader. Pulverlakering har meget gode egenskaber angående ridse- og slagfasthed.

En grundig forbehandling er afgørende for det endelige resultat. Derfor svirpes/slibes emnets overflade, inden det påføres grundmaling og toplak. BY BANG tilbyder pulverlakering i alle RAL farver, men vi har udvalgt de mest gængse i branchen som standard.

Alle pulverlakerings farver kan fås i standard halvblank glans 30 eller blank glans 80. Vi kan derudover tilbyde en antigraffiti behandling.

Af tryktekniske årsager er farverne i dette farvekort ikke 100 % identiske med virkelige RAL farver. Foruden dette pulverlakerings farvekort tilbydes også 18 forskellige Fiji farver, som besidder en finish med tekstur.

Recyclingplast

BY BANG får leveret recyclingplast fra udlandet. Recyclingplast er blevet et  populært  materiale i uderummet grundet de unikke fordele.

Recyclingplasten er massivt og i top-kvalitet. Møbel og terrasse planker er robuste, praktiske, holdbare og multi-funktionelle. De er samtidig et stilfuldt og elegant alternativt til træ, som blender ind i natur såvel som bymiljø.

Recyclingplast kræver INGEN VEDLIGEHOLDELSE og ingen behandling med miljøskadelige stoffer. Der er uendelige muligheder og kombinationer, med et bredt udvalg af mønstre og farver. Det er vigtigt der tages kontakt til BY BANG for at få den bedste vejledning og løsning til netop dit behov eller projekt.

KOMPOSITION:
Materialet er sammensat af LDPE (Low Density Polypropylene), HDPE (High Density Polyprothylene) og PP (Polypropylene).

PRODUKTIONS PROCES:
De forskellige typer plastik sorteres, blandet og smeltes sammen under høje temperaturer, hvorefter det presses i forme. Under produktionen tilsættes der farve til massen, således en gennemfarvet og homogen farve fremstår.

FINISH OG UDSEENDE:
Overfladen er pæn og jævn uden nogen form for knuder eller riller. Man kan se, at der forekommer en jævn – lidt-skinnende – struktur.

FARVER:
Sort, brun, grøn eller grå. Beige, mørke grå og rødbrun for udvalgte produkter. Alle produkter er gennemfarvede.

TOLERANCE:
Det har været muligt, at lave en tolerance måling på genbrugs plast produkter på 3%.

BEARBEJDELIGHED:
Materialet er nemt at arbejde med (sammenlignet med træ). Det er muligt at skrue, sømme, save, bore, høvle, fræse og hæfte i materialet. Produkter kan risikere at bøje, når det skæres i længden.

Vejledning:
Bor ved lav hastighed, bor for før du sætter skruer i og fortrinsvis sav med en rundsav (WIDIA).

Recycleplast støjvæg

Se eks. vores Basso støjhegn i recycling plast. Eller vores unikke Københavnerbænk, som også er i 100% recycling plast.

Mahogni hårdttræ

BY BANG møbler kan beklædes med olibehandlet mahogni hårdttræ. Andre træsorter kan leveres efter ønske.

Mahogni træet har oprindelse i Congo og Cameroun og er en vejrbestandig træsort. Træet besidder en varm og levende facade med en dyb rødbrun farve med varierende åretegninger. Se eksempelvis vores Crepa plint i mahogni hårdttræ.

Mahogni træ besidder et eftertraget stribet udseende.

BY BANG behandler træplanker og stave med Trip Trap træolie, som fremhæver træets naturlige nuance og glød samt giver beskyttelse mod vejrets påvirkninger og hæmmer angreb af skimmel.

Vedligehold dit møbel

Møbler
Vi anvender træolie fra Trip Trap, som er standard i farven (mahogni 000) til behandling af træ. Træolien er alkydbaseret og giver optimal beskyttelse af træet.

Alt træ har behov for vedligehold. For at give optimal beskyttelse og udseende, anbefaler vi at behandle efter 6-12 måneder med Trip Trap olie, alt efter vind og vejrforhold.

Træet slibes først med sandpapir korn 180, hvorefter det mættes med en bomuldsklud vædet i træolie. Når træet er mættet, vil vand lægge sig som vandperler på overfladen. Hvis træet er præget af snavs, jordslået eller misligholdt afvaskes det først med trærens for derefter af genbehandle og beskytte træet med Trip Trap olie. Behandling af træet afhænger af trætype samt hvor udsat dette er for slid samt vind og vejr.

Møblerne efterses for løse bolte/skruer 1 gang om året, efterspændes eller udskiftes ved mangler.

Affaldsbeholdere
1 gang årligt kontrolleres affaldsbeholderen for slid. Elastikken for poseholder tjekkes. Er den for slap, kan den opstrammes og evt. erstattes af et nyt. Derudover tjekkes hængsler og bolte, strammes eventuelt.
Tjek galvanisering ikke er slået af. I tilfælde af at der dannes rust pga. skade på galvanisering, slibes området med korn 120, og behandles med zinkspray.

Pullerter
Tjek 1 gang årligt at galvanisering ikke er slået af. I tilfælde af at der dannes rust pga. skade på galvanisering, slibes området med korn 120, og behandles med zinkspray. Ved vippe- og aftagelige pullerter, kontrolleres desuden hængsler og bolte.

Recyclingplast

Møbler fremstillet af genbrugsplast har den fordel at det er vedligeholdelsesfrit. Kommer der skader på plasten, bør man dog straks udbedre skaderne. I tilfælde af overfladiske ridser eller slitage på plasten, kan de udbedres ved forsigtig opvarmning med en bunsenbrænder. Undgå for meget opvarmning, da det kan smelte plasten. Møblerne efterses for løse bolte/skruer 1 gang om året, efterspændes eller udskiftes ved mangler.

Værksted

By Bang har design og produktion under samme tag. Dette sikrer processen en høj grad af fleksibilitet. Hos os er der ikke langt fra tanke til handling. Vores dygtige svejsere har de nyeste maskiner til rådighed, og er dermed ikke bange for at tage imod enhver opgave.

Læs mere om vores værksted her.

Kontakt

Har du spørgsmål til overnævnte eller er der andet som vi kan hjælpe dig med, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 86 41 21 44 eller på info@bybang.dk.