Elev Kirke 1
Elev Kirke 7
Elev Kirke 6
Elev Kirke 8
Elev Kirke 5
Elev Kirke 3
Elev Kirke 2
Elev Kirke 4

ELEV KIRKE

Fornyelsen af Elev Kirkegård

Efter en kort pause er By Bang klar igen til at præsentere en af vores spændende cases for jer. By Bang har denne gang deltaget i et projekt om at renovere Elev Kirkegårds landskab, hvor vores indsats blev rettet mod at nydesigne indgangene til kirkegården med en komposition af cortenstål.

I samarbejde med landskabsarkitekt Martina Elisabeth Rahkonen fra WAD Landskabsarkitekter har vi produceret en usædvanlig stålkant samt redskabsholder. Stålkanten er opbygget af 452 forskellige trekant plade i 5 mm cortenstål, der er svejset som en stenvæg. Mange af plade i puslespil er unikke og findes ikke to gange. Den opstalt stålkant står for afskærmning ved indgangs sti forløb og erstatter murværket, der tidligere understøttede stiernes kanter.

Komposition passer også fint ind i kirkegårdens miljø. LED-lyskilder, som er installeret i stålkanten, kan belyse indgangs om aftenen, mens cortenstål får hurtigt en brun patina, der passer perfekt til middelalderkirkens og de omkringliggende bygningers tegl tage.